Er din konto hacket?

I nogle måneder har der floreret en mail, hvor afsenderen påstår at han har hacket din konto. Han skriver også somme tider, at han kender din adgangskode, og fortæller i mailen, hvad den er. Han har observeret alt hvad du laver, og truer med at fortælle det til alle dine kontakter, hvis ikke du betaler en masse penge i Bitcoins. I disse dage er der en opblomstring af disse mails.

Bliv ikke bange…

Det virker jo foruroligende, at nogen kender din kode, eller at mailen er sendt fra din konto (tilsyneladende). Men ofte er det en gammel kode, som gerne skulle være ændret. Og enhver kan principielt være afsender på en mail. Kendskabet til gamle kodeord skyldes et leak, der var for en rum tid siden, for mange koder slap ud, og hvor man blev opfordret til at ændre sin kode. Eller at du har fulgt en falsk mail og selv har tastet den ind.

Læs mere her!

Du skal ikke betale…

Men hvis du stadig bruger koden, er det en god anledning til at ændre den.

Åh alle disse koder...

Faktisk er det en god løsning på dine genvordigheder. Brug et program som LastPass, Dashlane eller lignende (ofte fås de gratis) til at gemme alle dine hemmelige koder i. Så behøver du kun at huske én kode, nemlig den til LastPass. Samtidig hjælper LastPass dig med at udfylde fx. kreditkortinformationer, så du ikke behøver at hive kortet frem hver gang.

LastPass er ikke det eneste, men vi anbefaler det. Du kan finde det her: