Tilgå dit SharePoint dokumentbibliotek

I denne artikel har vi beskrevet de mange muligheder der er for at tilgå jeres dokumentbibliotek i SharePoint. Læs mere om hvad SharePoint er i denne artikel.

”Alle veje fører til Rom” -og til jeres dokumentbibliotek

Nu er det dog ikke Rom vi skal til, men jeres fællesdrev. Der er alligevel mange veje dertil, og ordsproget er derfor en smule berettiget.

Veje til SharePoints dokumentbibliotek:

  • Via en browser (login via office.com)
  • Via applikationen Microsoft Teams (hvis Sharepoint-siden er oprettet som Team-websteder)
  • Via dit fortrukne filhåndteringsprogram, f.eks. Stifinder (Windows) eller Finder (mac).
  • Via Appen SharePoint på mobile enheder.

Nedenfor vil vi beskrive de forskellige måder at tilgå dokumentbiblioteket på.

Adgang til dokumentbibliotek via en webbrowser

Du kan benytte en browser til at tilgå SharePoint. Vi anbefaler ikke at bruge Explorer, Safari eller Firefox, da de har sine begrænsninger med Microsoft.  
Du skal logge på office.com med din Microsoft konto.
Her vil du kunne se en oversigt i fanebladets venstre side. Her kan man tilgå applikationen ”SharePoint”.

Fra SharePoints forside vil du så kunne få adgang til de websider som du er medlem af.

Dine mest besøgte sider vil blive vist på forsiden (1). Vi anbefaler desuden at man følger websider man ofte tilgår. Det gør man ved at udfylde stjernen som er placeret i højre hjørne når man står inde på SharePoint-siden. Så vil den blive vist under ”følger” i venstre side (2).

Kan man herfra ikke finde siden, kan man benytte sig af søgefunktionen (3) i toppen. Bemærk at denne søgefunktion kan også bruges til at finde filer, kontaktpersoner, eller nyheder der er skrevet på de enkelte sider.

For at tilgår websidens dokumentbibliotek, skal man gå ind på den enkelte webside og klikke på menuen ”Dokumenter” i venstre side. Herfra vil man kunne tilgå alt indholdet af dokumentbiblioteket.


Adgang til dokumentbibliotek via applikationen Microsoft Teams

Hvis dit SharePoint-websted er oprettet via Teams, vil du automatisk kunne tilgå dokumentbiblioteket fra de enkelte kanaler i Teams (læs mere om Teams her).
Under fanen ”filer” i hver kanal kan du tilgå de filer der ligger i den tilknyttede mappe til kanalen. Læs mere om ”filer” i Teams her.
Bemærk at du ikke ville kunne se mapper der ikke er tilknyttet til en kanal i Teams. Dem vil du kun kunne se i SharePoint.

Det er dog muligt at linke til et Sharepoint-websteder eller en Sharepoints-mapper der ikke er tilknyttet kanalens mapper. Microsofts beskrivelse af dette kan læses her (på engelsk).

Adgang via dit filhåndteringsprogram

Du kan synkronisere dit dokumentbibliotek med Finder (Mac) eller Stifinder (Windows).
Du kan vælge at synkronisere enkelte kanal-mapper i Teams eller hele dokumentbiblioteker i SharePoint-webstedet.

Gå til dit SharePoint-websted og gå ind i dokumentbiblioteket. Tryk på ”synkroniser” i menuen.

Den vil nu anmode om lov til at åbne applikationen Onedrive som bruges til at synkronisere biblioteket til Stifinder eller Finder. Har du tidligere givet tilladelse til at bruge dette program til synkroniseringen vil den starte synkroniseringen med det samme.

Bemærk! Det er også muligt at gå via Applikationen Teams. Her skal du dog være opmærksom på om du synkroniserer den enkelte kanal eller hele Teamets dokumentbibliotek.

Når du står en kanal i teamet under filer kan du vælge ”åben i SharePoint”. Måske befinder den sig under de tre … hvis du har mange menupunkter.  

I Sharepoint kan du vælge om du vil synkronisere den enkelte kanal, eller gå et skridt ”tilbage” ved at trykke på dokumenter og synkronisere hele dokumentbiblioteket.

Du kan med fordele vælge kun at synkronisere filer “on demand”, så de ikke fylder på din computer.
Se Microsoft detaljeret gennemgang af både synkronisering og indstillinger for file “on demand” her.

Adgang via mobile enheder

Du kan tilgå dine SharePointwebsteder via mobile enheder ved at downloade appen SharePoint. Du kan hente til Android-enheder her og til Apple enheder her.

Login i appen med dit Microsoft-login og du vil nu få vist dine SharePoint-websteder.

Kilder og links: