Videomøde i Microsoft Teams – som gæst

Det er muligt at holde videomøde i Microsoft Teams. Man kan både invitere brugere internt i organisationen og “gæster” udenfor organisationen. Denne artikel gennemgår hvordan du deltager i et videomøde som gæst.

Er du arrangør og skal invitere til møde, kan du læse denne artikel.

Sådan deltager du som gæst i et videomøde

Gæstebrugerne vil modtage en mail med et link til at deltage i mødet. De skal blot klikke på linket.

Linket vil sende dig direkte til Teams i en browser. Du kan enten deltage via Teams programmet, hvis de har en konto, eller de kan deltage fra web.
Bemærk at browserne Safari og Firefox p.t. ikke understøtter Teams. Brug i stedet Chrome eller Edge.
Hvis du har skrivebordapplikationen Teams installeret, er det muligt at den automatisk vil åbne det og en browser, hvor du kan vælge hvordan du vil deltage i mødet. Ønsker du ikke at bruge skrivebordsapplikationen, lukker du det bare ned og går til browser vinduet.

Tryk evt. Tillad for at bruge mikrofon og kamera.
Nu skal du vælge hvilken lyd du ønsker at bruge og om du vil have kamera på.

Du kan skrive dit navn (valgfrit, men anbefales altid!). Tryk ‘Deltag nu’ for at deltage.

Det er muligt at du skal godkendes af arrangøren før du kan deltage. Det er også muligt, at arrangøren har sat det op, så du automatisk bliver lukket ind.

Deltagerne kan nu se hinanden og du kan også se hvem der fortsat ikke deltager i mødet af de inviterede.

Øverst har du en navigationsbjælke, der giver dig mulighed for at se deltagere, vise chatten, række hånden op, udvide skærmen, slå kamera og mikrofon til og fra, og hvis du skal præsentere noget, er der mulighed for at dele skærmindhold med deltagerne. Denne funktion kan slås fra for gæster, hvis arrangøren vurderer det.

Kilder og links